Η Εταιρεία

Η Εταιρεία μας!

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Pastificio Gentile

Η εταιρεία Pasta Lovers γεννήθηκε από δύο παιδικούς φίλους που μοιράστηκαν την ίδια αγάπη για την Ιταλία και τα εξαιρετικά ζυμαρικά της. Η αναζήτηση προϊοντων εκλεκτής ποιότητας μας οδήγησε στην πόλη Gragnano της Νάπολης γνωστή και ως «πόλη των ζυμαρικών» και στο Pastificio Gentile έναν απο τους σημαντικότερους και ιστορικούς παραγωγούς αποξηραμένων ζυμαρικών.

Το Pastificio Gentile ιδρύθηκε το 1876, είναι ένα από τα ιστορικά βιοτεχνικά εργοστάσια που έχουν κάνει την πόλη Gragnano διάσημη σε όλο τον κόσμο για τα ζυμαρικά της. Ακόμη και σήμερα χρησιμοποιεί τις αρχαίες τεχνικές - μεθόδους παραγωγής, δίνοντας μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, από την επιλογή των πρώτων υλών μέχρι τον έλεγχο των διαφορετικών φάσεων παραγωγής. Η εταιρεία προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας με πλήρη σεβασμό των λεπτομερειών που στο παρελθόν έχουν κάνει τα ζυμαρικά του Gragnano τόσο διάσημα: η χρήση εκλεκτού σκληρού σιμιγδάλι αυστηρά ιταλικής προέλευσης σε συνδυασμό με την μοναδική αρχαία φυσική μέθοδο αποξήρανσης "Cirillo" ενισχύουν τη γεύση και το άρωμα καθιστώντας τα ως τα καλύτερα Ιταλικά ζυμαρικά.

Pastificio Gentile

Πιστοποίηση P.G.I

Τα ζυμαρικά Gentile έρχονται με την πιστοποίηση P.G.I (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) είναι μια ευρωπαική αναγνώριση με αντικειμενικό σκοπό να προστατεύσει τους καταναλωτές απο τη παραποίηση και την εκμετάλλευση πιστοποιώντας τη ποιότητα του προϊόντος και το δεσμό του με τη περιοχή.

Τα ζυμαρικά του Gragnano είναι τα πρώτα και μοναδικά ζυμαρικά στην αγορά που έχουν λάβει την πιστοποίηση P.G.I. και επιβεβαίωνουν τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά τα οποία είναι συνδεδεμένα με τις κλιματολογικές συνθήκες και με την μέθοδο παραγωγής. Επομένως είναι εξουσιοδοτημένα να παράγουν εξαιρετικής ποιότητας ιταλικά ζυμαρικά πραγματικό σύμβολο Made in Italy.

Caffe Florian 1720
Caffe Florian 1720

Caffè Florian Venezia 1720

To παλαιότερο Caffè του κόσμου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την νέα αποκλειστική συνεργασία με τo Caffè Florian 1720 άνοιξε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στις 29 Δεκεμβρίου 1720 με το όνομα «Alla Venezia Trionfante», ή «στη Θριαμβική Βενετία». Σε λίγους μήνες Βενετσιάνοι άρχισαν να το αποκαλούν "Florian's" από το όνομα του ιδρυτή του Caffè, Floriano Francesconi,είναι το παλιότερο καφέ του κόσμου με ιστορία 3 αιώνων! Στους κόκκινους βελούδινους καναπέδες είχαν καθίσει στο παρελθόν διάφοροι διάσημοι όπως ο Casanova, ο Lord Byron, o Carlo Goldoni, ο Claude Monet, ο Wagner, o Goethe Johaann- Wolfgang, ο Proust ενώ αρκετές ταινίες έχουν γυριστεί εκεί όπως The Talented Mr Ripley!

Savini Tartufi dal 1920

H εταιρεία Savini Tartufi 1920 έχει έδρα στην Τοσκάνη, σε μια από τις πιο όμορφες και κατάλληλες περιοχές του κόσμου για τρούφα. H Savini είναι μια οικογένεια κυνηγών τρούφας εδώ και τέσσερις γενιές η οποία κατάφερε να περάσει τα μυστικά της από πατέρα σε γιο. Καθημερινά εργάζεται με αφοσίωση και πάθος αναζητώντας τα διαμάντια του δάσους, με απόλυτο σεβασμό στη φύση.

Για να εγγυηθεί τις καλύτερες τρούφες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχει γίνει Breeder για τρούφες Alba! Σήμερα η εταιρεία είναι μια διεθνής μάρκα που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Acetaia Guerzoni

Γεννημένη από την οικογένεια Guerzoni στις αρχές του 1900, η φάρμα άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τη βιολογική και βιοδυναμική γεωργία μετατρέποντας όλους τους αμπελώνες στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Το 1984 πήρε απευθείας την πιστοποίηση από τη Demeter Γερμανίας, για την πρώτη βιοδυναμική παραγωγή φρέσκου χυμού σταφυλιού και μαγειρεμένου γλεύκους σταφυλιών στην Ιταλία, έτσι η Guerzoni ξεκίνησε την παραγωγή του Aceto Balsamico Traditionale di Modena DOP.

Η Biodynamic Federation Demeter International είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πιστοποίησης για τη βιοδυναμική γεωργία και είναι ένας από τους τρεις κυρίαρχους οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Το όνομά του είναι μια αναφορά στη Δήμητρα, την θεά των σιτηρών και της γονιμότητας).

Η γκάμα των προϊόντων Guerzoni εμπλουτίζεται σταδιακά με αρωματικά ξύδια και καρυκεύματα, για να αποκτήσει ένα παραδοσιακό βαλσάμικο ξύδι το Aceto Balsamico di Modena IGP “το μοναδικό παραδοσιακό στον βιοδυναμικό κόσμο!” Όλα με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση για να διασφαλίσει τη γεύση και την ποιότητα που κληρονόμησε από την Αιμιλιανή παράδοση. Μια πολύτιμη συλλογή για όλες τις χρήσεις: για καθημερινή χρήση παρέα με φίλους, για ειδικές περιστάσεις.

Le chocolat des Français

Le chocolat des Français είναι το πάντρεμα σοκολάτας και τέχνης. Για αυτή τη δημιουργία, η εταιρία παίζει με τις γεύσεις της παιδικής ηλικίας, τη σοκολάτα γάλακτος, την καραμέλα, το αλάτι Guérande, χωρίς φοινικέλαιο και χωρίς συντηρητικά αποκλειστικά από αγνά υλικά! Όλες οι σοκολάτες είναι βιολογικές και τυλιγμένες σε συσκευασίες σχεδιασμένες από καταξιωμένους καλλιτέχνες οι οποίες υπογράφονται στο πίσω μέρος από τους δημιουργούς των εικόνων, είναι σαν να παίρνετε ένα έργο τέχνης στο σπίτι.

Τα προϊόντα μας έχουν βραβευθεί από πολλούς Pastry Chef με αστέρια Michelin όπως ο Thierry Marx**, ο Marc Veyrat**,  ο Pierre Augé*

Βραβεία έχουν και οι μοναδικές μας συσκευασίες.

Riserva San Massimo

Το καλύτερο Αυθεντικό ρύζι καρναρόλι

Το Autentico Riso Carnaroli της Riserva San Massimo γεννιέται και καλλιεργείται στο ομώνυμο φυσικό καταφύγιο που που εκτείνεται σε μια έκταση άνω των 8000 στρεμμάτων, αποτελώντας τη σπανιότερη περιβαλλοντική σφαίρα του Λομβαρδικού πάρκου της κοιλάδας του Ticino.

Γεωργικά χωράφια, ερεικές εκτάσεις, ένα αμόλυντο δάσος γεμάτο καρστικές πηγές και fontanili (είδος μικρού λιμνάζοντος νερού) καθώς και μονοπάτια με γηγενή οπωροφόρα δέντρα δημιουργούν την εντυπωσιακή ποικιλία που προσφέρει αυτό το μοναδικό τοπίο. Είναι το λίκνο της βιοποικιλότητας στην οποία και η άγρια πανίδα έχει βρει τον ιδανικό βιότοπο της. Η μοναδικότητα αυτού του τόπου επιβεβαιώνεται και από την παρουσία ενός σημαντικού αριθμού ειδών ζώων και φυτών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Στο πλαίσιο αυτό παράγεται το ρύζι Riserva San Massimo. Ένα κλασικό ρύζι Carnaroli υψηλής ποιότητας, που καλλιεργείται αποκλειστικά στο φυσικό καταφύγιο από τους καλύτερους, 100% πιστοποιημένους σπόρους Carnaroli. Το ρύζι έλαβε τη μπλε ετικέτα του Parco Ticino – Produzione Controllata που πιστοποιεί τους παραγωγούς που χρησιμοποιούν φιλικές προς το περιβάλλον γεωργικές τεχνικές.

Tα εξαιρετικά αγνά νερά πλούσια σε φυσικές οργανικές ουσίες βελτιώνουν τις χαρακτηριστικές ιδιότητες του Carnaroli, που καλλιεργείται σε αμόλυντο περιβάλλον.

Από το αλώνισμα μέχρι τη συσκευασία, όλα γίνονται στο χέρι με την παραδοσιακή μέθοδο. Αυτό επιτρέπει στο ρύζι να διατηρεί ανέπαφα τη γεύση, το άρωμα και όλες τις οργανοληπτικές του ιδιότητες. Δύο κορυφαία προϊόντα, το εξαιρετικά εκλεκτό Carnaroli και το ολικής αλέσεως, έχουν κερδίσει τους καλύτερους βραβευμένους Ιταλούς σεφ.